ELMARAD - SOPRON VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG

A Sopron Városi Szabadidősport Szövetség április 28-án tájékoztatót küldött a csapatvezetők részére, a 2021. tavaszi Kispályás Labdarúgó Bajnokság szervezésével kapcsolatban. A csapatok visszajelzései alapján a Szövetség úgy döntött, hogy a fenti Bajnokságot nem rendezi meg.

A befizetett nevezési díjakat igény szerint visszafizetjük (lehetőség szerint banki átutalással), vagy beszámítjuk a szándékaink szerint szeptemberben indítandó 2021/2022 őszi-tavaszi Kispályás Labdarúgó Bajnokság (ennek versenykiírása hamarosan megjelenik) nevezési díjába. Kérjük a csapatok írásos nyilatkozatát a nevezési díjakkal kapcsolatban.

Tájékoztatjuk a tisztelt Csapatvezetőket, hogy a Kispályás Labdarúgó Bajnokság megrendezésével kapcsolatban figyelembe kellett vennünk a 484/2020 (XI. 10.), a 194/2021. (IV.26.)és a 202/2021. (IV.29) rendeleteket. A november óta hatályban lévő 484/2020.-as rendelet szerint a sportlétesítményeket csak versenyszerűen sportolók látogathatják. Versenyszerűen sportoló a Sporttörvény szerint, aki az országos sportszövetség által kiírt, szervezett vagy engedélyezett versenyeken, vagy versenyrendszerben vesz részt. Mivel a Sopron Városi Kispályás Bajnokságot a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség szervezi, ezért a Bajnokságba leigazolt játékosok nem tekinthetőek versenyszerűen sportolóknak. Az Magyar Labdarúgó Szövetség, mint országos szövetség, azért rendezheti meg a nemzeti és megyei bajnokságokat, mert a Sporttörvény szerint versenyszerűen sportolók az MLSZ nyilvántartásában lévő igazolt labdarúgók.
A múlt hétfőn megjelent, május elsejétől hatályos 194/2021.-es rendeletben az szerepel, hogy csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a 18 éven aluli versenyszerű sportolók látogathatják a sportlétesítményeket, majd a csütörtökön megjelent 202/2021.-es rendelet lehetővé tette a 18 éven felüli versenyszerű sportolók számára is a sportlétesítmények látogatását.

Szövetségünk a rendelet tartalmával kapcsolatban egyeztetett az EMMI Sportért felelős Államtitkárságával, a Magyar Szabadidősport Szövetséggel, a hasonló kispályás labdarúgó bajnokságokat rendező társszövetségekkel, amely szerint Szövetségünknek nincs lehetősége a rendeletben foglaltaktól eltérni és a csapatok részére a hozzászólásaikban elhangzott könnyítési igényeknek megfelelni.

A ma érvényben lévő rendelet és módosításai szerint a jövőben rendezendő bármilyen eseményünkön meg kell felelni az aktuális jogszabályoknak.

Vissza